Episch duel op ATP Masters Madrid: Andy Murray en Novak Djokovic treffen elkaar voor het eerst sinds 2017

 

 ©  AFP

Andy Murray (ATP 78) heeft zich op het Masters 1.000-toernooi van Madrid verzekerd van een duel met Novak Djokovic. De Schot won dinsdagavond in de tweede ronde na drie sets van de Canadees Denis Shapovalov (ATP 16): 6-1, 3-6 en 6-2.

Bron: BELGA

Murray, die een wildcard kreeg, speelde al 36 keer tegen Djokovic. De huidige nummer 1 van de wereld leidt met 25-11. Hun laatste duel dateert wel al van begin 2017. Murray, bijna 35, sukkelde de voorbije jaren met heel wat blessureleed, vooral aan de heup.

“In theorie heb ik geen kans”, vertelde Murray na zijn zege tegen Shapovalov over de komende clash met Djokovic. “Hij is de nummer 1 en ik speel met een kunstheup. Maar het is een mooie kans om te zien waar ik sta en om tegen hem te spelen. We hebben al zoveel mooie wedstrijden uitgevochten op grote toernooien. Ik ga alles geven en dan zien we wel waar we uitkomen.”

De tweevoudige olympische kampioen (Londen en Rio) speelt in Madrid zijn eerste graveltoernooi in twee jaar. In de eerste ronde had hij Dominic Thiem verslagen, nog een (voormalige) topspeler die aan een comeback timmert.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten