“Bewijs van betrokkenheid bij ontvoering van Maddie McCann gevonden in camper van Duitse verdachte”

In de camper van de Duitse verdachte in de verdwijiningszaak McCann zou een “voorwerp” zijn gevonden dat aan de peuter toebehoort. Dat schrijft de Britse krant Daily Mirror.

jvhBron: BELGA

Madeleine ‘Maddie’ McCann verdween op 3 mei 2007 net voor haar vierde verjaardag in het vakantiecomplex Ocean Club in het Portugese Praia da Luz. Onlangs werd de 45-jarige Duitser Christian Brückner formeel tot verdachte uitgeroepen.

Ten tijde van de verdwijning van het meisje leefde hij in een wit-gele camper, aldus de Mirror. Daarin zou nu een “voorwerp” zijn gevonden dat aan “Maddie” toebehoort, zo verluidde uit een Portugese politiebron. Haar DNA zou echter niet zijn aangetroffen.

De Duitse procureur die de zaak onderzoekt wil het bericht bevestigen noch ontkennen. Op de Portugese televisie zei hij dinsdagavond niettemin dat er “nieuwe feiten zijn gevonden, wat nieuwe bewijzen – geen forensische bewijzen – maar bewijzen”, aldus de Daily Mail. De magistraat voegde eraan toe ervan overtuigd te zijn dat de kleuter is vermoord, en dat Brückner de dader is.

Brückner zit momenteel in Duitsland een celstraf van zeven jaar uit voor verkrachting van een Amerikaanse vrouw in Praia da Luz.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten