Belgisch jongetje (4) verdronken in zwembad in Portugal

Een 4-jarig Belgisch jongetje is dinsdagavond verdronken in een zwembad in het Portugese Quinta da Barca, een dorpje nabij Porto. Dat melden verschillende Portugese media, maar de FOD Buitenlandse Zaken kan die informatie momenteel niet bevestigen.

jvhBron: CNN Portugal, Radio Altominho

De ouders – die permanent in Portugal zouden verblijven – vonden hun zoontje naar verluidt omstreeks 21 uur levenloos in het zwembad. De vader bracht het jongetje nog naar het nabijgelegen ziekenhuis Hospital de Fão, maar verschillende reanimatiepogingen brachten geen soelaas.

“De dood van een kind met de Belgische nationaliteit is bevestigd, blijkbaar door verdrinking”, aldus een bron bij de Portugese autoriteiten. Er werd een onderzoek geopend naar de omstandigheden van de verdrinking, meldt de Guarda Nacional Republicana, maar er wordt uitgegaan van een ongeval. De ouders krijgen psychologische bijstand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten