Camping Staf Coppens in Zweden krijgt hulp van bedrijf uit Zwijnaarde: “Nieuwe, maar boeiende uitdaging”

Staf Coppens, zaakvoerder van Bureau 9000 Jozef Mees en Simon Paepen, operations director bij Bureau 9000   

Staf Coppens, zaakvoerder van Bureau 9000 Jozef Mees en Simon Paepen, operations director bij Bureau 9000  ©  IF

Zwijnaarde -

Een team van ‘Bureau 9000’ trok vorige week naar Camp Grinsby in Zweden, beter bekend als Camping Coppens. Het studie- en energieadviesbureau uit Zwijnaarde heeft er apparatuur voor energiemonitoring geïnstalleerd, zodat het team van Staf Coppens het verbruik van elke campingbezoeker kan meten. Maar daar blijft het niet bij.

Marnix Int Panis

Geïnspireerd door het populaire VTM-programma Camping Coppens, trok Jozef Mees, zaakvoerder van Bureau 9000, vorig jaar noordwaarts. “Staf Coppens is een tv-figuur, maar toch vooral een ondernemer”, vertelt hij. “Ik heb hem gefeliciteerd met zijn project. Toen hij mijn bedrijf ontdekte, werd duidelijk dat ik hem en zijn project van dienst kon zijn.”

Bureau 9000 helpt bedrijven bij energiezuinigheid en de modernisering van elektrische installaties. En daar was op Camp Grinsby nog werk aan de winkel. “Tot voor kort werkte de camping nog met analoge varimeters (elektriciteitsmeters, red.). Het is heel tijdrovend om die allemaal bij te houden. Wij hebben deze vervangen door een digitaal monitoringssysteem. Zo kunnen ze altijd nauwgezet het verbruik in het oog houden en een correcte afrekening maken voor de vaste kampeergasten.” (lees verder onder foto)

 

 ©  IF

“Daarbovenop willen we ook de bestaande installaties moderniseren. Die zijn intussen twintig jaar oud en dringend aan vervanging toe. We willen alle bestaande borden vervangen en de elektrische schema’s updaten.”

De werken zullen nog enkele jaren in beslag nemen, en daar is een goede reden voor. “Tot voor kort lag er nog sneeuw in Zweden. Bij vriestemperaturen is het moeilijk werken uit te voeren, omdat het plastic broos wordt. Eind april ging de camping dan open voor bezoekers. We hebben dus een marge van een week in april en twee weken in september om te werken. Het Zweedse avontuur is voor ons een hele nieuwe, maar boeiende uitdaging.”

INFO: www.bureau9000.be

 

 ©  IF

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent