Voetbal 3de Afdeling VV A SK Lochristi

Thomas Zwart zwaait Lochristi uit als topschutter van de reeks

Zwart aan het feest (9), dat mocht hij maar liefst 32 keer doen dit seizoen: “Het was nooit gelukt zonder mijn ploegmaats.” © Geert De Rycke

SK Lochristi vierde zaterdagavond feest met een lach en een traan. Een feest mede voor Thomas Zwart (30), die 32 doelpunten scoorde en daarmee topschutter van de reeks werd, waarin Lochristi uiteindelijk als vijfde eindigde. Een traan omdat er aan de Bosdreef naar het provinciale niveau wordt teruggeschakeld.

Freddy De Geest

Thomas Zwart verlaat Lochristi en kiest voor KVV Zelzate, en dat heeft zo zijn redenen. De roots van Zwart liggen in Gent. Opvallend: Zwart speelde enkel voor Oost-Vlaamse clubs. In Laarne-Kalken kwam hij voor het eerst piepen. Daarna volgden Jong Lede, Eendracht Zele, KFC Merelbeke en SK Lochristi. “Ik schuw verre verplaatsingen naar trainingen en wedstrijden en ben altijd een beetje in de buurt van Gent blijven plakken. Inmiddels woon ik in Wippelgem en dan is de link met KVV Zelzate snel gelegd. Van bij mij thuis is het tien minuten rijden naar Zelzate”, zegt de immer vriendelijke sluipschutter.

Intense band

“De titel van topschutter koester ik, maar ik haast me om er aan toe te voegen dat het nooit was gelukt zonder mijn ploegmaats. Alle krediet gaan naar hen. De extrasportieve kopzorgen verhinderden dat we nog hoger eindigden. Wat in Lochristi gebeurde, zou overal tot een leegloop hebben geleid, maar wij hielden vast aan elkaar. Wat wij samen meemaakten, zorgt voor een aparte en intense band. Wij zijn vrienden voor het leven. Volgend seizoen kom ik Guus Vandekerchove en Sietse Vispoel tegen bij RFC Wetteren (indien ze zich redden, red.) en Wouter Van Der Eedt, Staf Hoebeke en Tjorven Melens bij KSC Dikkelvenne. Naar die wedstrijden kijk ik nu al uit.”

Honger naar succes

“Kiezen voor Zelzate bevestigt mijn honger naar succes. Me vlot integreren, moet lukken. Ik had een heel goed gesprek met de voorzitter, sportief manager en trainer Gino Pauwels. Zelzate moet het seizoen aansnijden met de intentie om beter te doen. Dat men van mij nogal wat verwacht, zorgt niet voor meer druk. Op mijn rug kleeft het etiket ‘topschutter’ en dus is het logisch dat men ook in Zelzate verwacht dat ik nu en dan een bal tegen de netten prik. Wat dat betreft, is het volgende seizoen niet anders dan de vele voorgaande.”

Donderdag schuift Zwart met zijn maats van SK Lochristi nog eens de beentjes onder tafel. Vrienden voor het leven. Daar toasten wij op.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten