Voetbal 2de provinciale A SK Maldegem

Topschutter Tom Persan jaste 32 goals tegen de touwen, maar baalt over gemiste titel

Tom Persan.

Tom Persan.© MVH

De dertigjarige Tom Persan van SK Maldegem werd topschutter met 32 doelpunten.

“Ik ben zeer tevreden met dit doelpuntentotaal”, zegt de in Ertvelde woonachtige Persan. “Ik overtrof mijn eigen verwachtingen, want ik scoorde in het verleden nooit meer doelpunten in één seizoen. Ondanks mijn persoonlijk record ben ik teleurgesteld over onze campagne. We hadden voldoende vermogen om voor de titel mee te strijden. We wonnen de eerste periodetitel, maar lieten het vooral na Nieuwjaar afweten. We kampten niet enkel met een grote blessurelast. We misten in heel wat wedstrijden de sluwheid, ervaring en maturiteit om het laken naar ons toe te trekken. Er is meer nodig dan goed voetbal om prijzen te pakken.”

“Ik ben hier inclusief het coronajaar aan mijn tweede seizoen toe. Ik heb niet geaarzeld om mijn overeenkomst snel te verlengen. Het voetbal leeft hier sterk. Ik heb bij geen enkele ploeg zo’n grote publieke belangstelling bij thuismatchen gekend. Ik hou van voetbal op zaterdagavond. De ambitie is groot om een stap hogerop te gaan.”

Eindronde

“We haalden in de voorbije wedstrijden niet ons beste niveau. Dit baart me een beetje zorgen voor de eindrondematch op het veld van RS Haasdonk. We zullen nog een tandje moeten bijsteken om die klip te omzeilen. Er zullen ons heel wat supporters vergezellen waardoor het ons aan vocale steun niet zal ontbreken.”(jp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten