“Zuid-Koreaanse chemiegigant LG Chem bestudeert overname Umicore”

 

 ©  BELGA

De Zuid-Koreaanse chemiegigant LG Chem onderzoekt buitenlandse overnames voor zijn activiteit batterijmaterialen. Daarbij wordt ook gekeken naar het Belgische bedrijf Umicore, zo bericht het financiële persagentschap Bloomberg woensdag op basis van anonieme bronnen vertrouwd met het dossier. Na de publicatie van het nieuws schoot het aandeel van Umicore tot 17 procent hoger.

mtmBron: BELGA

Volgens de bronnen aan Bloomberg is het onderzoek naar een mogelijke overname nog in een pril stadium. Het is dus niet zeker of er effectief een transactie zal plaatsvinden, klinkt het. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou Umicore nog niet formeel hebben benaderd. Voor een overname zal het diep in de buidel moeten tasten: de beurswaarde van Umicore steeg woensdag tot meer dan 10 miljard euro. Beide bedrijven wilden niet reageren, zegt Bloomberg.

LG Chem is alvast flink aan het investeren in de uitbreiding van zijn batterijactiviteiten om tegemoet te komen aan de stijgende vraag vanuit de autosector. Umicore is een belangrijke speler in de sector: het Belgische bedrijf tekende eind vorige maand nog een langetermijnovereenkomst met de batterijfabrieken van Mercedes en Stellantis. Eind vorig jaar werd een gelijkaardige deal met Volkswagen afgesloten. Voor de coronapandemie leverden de Belgen aan de LG Chem-fabrieken in Polen, Zuid-Korea en China.

Het aandeel van Umicore staat rond 15.20 uur op een winst van bijna 12 procent.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten