Lierse moet sfeervak twee duels sluiten na incidenten tegen Waasland-Beveren

 ©  BELGA

Tweedeklasser Lierse Kempenzonen moet zijn sfeervak, waar de harde supporterskern zich doorgaans bevindt, de twee eerstvolgende competitiewedstrijden gesloten houden vanwege de incidenten van begin vorige maand in het duel tegen Waasland-Beveren, zo besliste het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond KBVB woensdag.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Daarnaast kreeg de club ook een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd achter gesloten deuren opgelegd, met uitstel tot begin mei 2023. In de eerstvolgende vijf thuiswedstrijden in de competitie moet de club de loketten op wedstrijddag gesloten houden. Losse tickets kunnen dan enkel verkocht worden mits registratie van de koper. Voor de feiten kreeg Lierse eerder al van de Pro League een boete van 10.000 euro opgelegd.

Het duel tussen Lierse en Waasland-Beveren werd tijdens de tweede helft zo’n twintig minuten onderbroken nadat supporters bommetjes en vuurpijlen op het veld hadden gegooid en er pyrotechnisch materiaal richting de bezoekende supporters was gelanceerd. Waasland-Beveren liet achteraf weten de match “onder voorbehoud” te hebben hervat.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten