De Sutter zet door met controversiële plannen voor waarnemer bij overheidsbedrijven

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) zet, ondanks kritiek vanuit liberale hoek, door met haar plannen om waarnemers een oogje in het zeil te laten houden bij beursgenoteerde overheidsbedrijven. Dat meldt De Tijd donderdag. De krant kon het ontwerp van wet inkijken.

Bron: BELGA

De Sutter liet een maand geleden verstaan dat ze waarnemers wou plaatsen bij beursgenoteerde overheidsbedrijven Proximus en Bpost. Dat kwam haar op forse kritiek te staan van de liberalen die in 2016 komaf hadden gemaakt met regeringscommissarissen en verregaande bemoeienis vanuit de overheid.

LEES OOK. Open VLD sabelt plan De Sutter voor waarnemer bij Bpost en Proximus neer: “Niet terug naar tijd waarin je minister moest kennen voor telefoonaansluiting” (+)

Maar de minister zet dus door. De bedoeling is dat de waarnemers erop toezien dat de minister “tijdig ingelicht wordt over voor de minister en de regering nuttige informatie”. Zo moeten verrassingen, zoals de verkoop van 170 krantenwinkels van Bpost aan een gokbedrijf, vermeden worden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten