Atletiek Interclub alle categorieën 

Houtland tast in het duister

Zelfs WK-deelnemer Aurèle Vandeputte kan Houtland niet veel punten bezorgen. © BELGA

Dit weekend staan de interclubs alle categorieën op het programma. De laatste twee plaatsen ontlopen volstaat dit keer niet om stand te houden. Samentelling van de punten van vrouwen en mannen bepaalt in 2023 de startpositie, want zij betwisten dan een gezamenlijke interclub.

Houtland-voorzitster Greet Meulemeester vindt dat een nadeel. “Onze vrouwen treden sinds 2015 in de hoogste nationale afdeling aan, maar zelfs beter doen dan de zesde plaats op twaalf clubs in 2019 volstaat nu wellicht niet om stand te houden. Onze mannen nemen immers voor het eerst sinds 2016 deel aan de interclub. WK-deelnemer Aurèle Vandeputte (400m), nationaal juniorenkampioen Timon Inghelbrecht (800m) en Ward D’Hoore (1.500m) moeten het doen in Landelijke 3, de laagste afdeling. Zij kunnen bovenaan eindigen, maar zelfs dat levert amper 100 punten op wegens slechts dertien disciplines tegenover negentien in de Vlaamse Ereafdeling en twintig in de hoogste nationale afdeling. Onze vrouwen maken bovendien de verre verplaatsing naar het Luxemburgse Dampicourt. Tyra Steur, al negen jaar de beste West-Vlaamse discuswerpster, kan niet deelnemen wegens een stage, Elke Dedeyne moet werken en provinciaal crosskampioene Nore Vandekerckhove kampt met de naweeën van een coronabesmetting.”

FLAC en Atletiek Zuid-West bevinden zich in rustig water. De FLAC-mannen eindigden in 2019 tiende in de Vlaamse Ereafdeling en de vrouwen derde in Landelijke 1. De vrouwen willen in 2023 ook in de Vlaamse Ereafdeling aantreden. De AZW-mannen werden derde in de Vlaamse Ereafdeling en de vrouwen derde in Landelijke 2. AZW-secretaris Johan Vaernewyck begrijpt de heisa niet. “De samenvoeging bevordert de clubsfeer. Ereafdeling, Landelijke 1 of 2: ik lig er niet wakker van.”

MAC Westhoek (met Yoran Deschepper) organiseert zondag Landelijke 2 in Nieuwpoort. Ook Olympic Brugge (met Ruben Cornelus), Hermes Oostende (met Giebe Algoet) en Molenland (met Mathis Tanghe) doen mee. (hv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten