Wielrennen Eerstejaarsnieuwelingen Provinciaal kampioenschap in De Panne

Lukas Coryn rekent op een slopende koers: “Aanvallen is mijn enige kans op succes”

Lukas Coryn verraste zichzelf onlangs door provinciaal kampioen tijdrijden te worden. © if

Kan Lukas Coryn zaterdag de dubbel realiseren in het provinciaal wegkampioenschap voor eerstejaarsnieuwelingen in De Panne? “Enkel als het een harde koers wordt, kan ik meedoen voor de titel”, zegt de West-Vlaamse tijdritkampioen.

“Een waaierkoers waarbij de gelederen gestaag uitdunnen, zou het ideale scenario zijn voor mij. Als ik dan met een groepje de finale kan ingaan, zit er een topuitslag in. Ik moet het van de aanval hebben. Zeno Durie zal een van mijn concurrenten worden. Ook Mathis Bruynooghe behoort tot de kanshebbers. Beiden hebben een goed eindschot. Er zijn evenwel altijd manieren om snelle mannen te verschalken. Een nerveuze renner ben ik niet, maar het provinciaal kampioenschap is natuurlijk wel een speciale wedstrijd. Omdat het een strijd tussen eerstejaars is, stijgen mijn kansen. Dat gegeven zorgt toch voor een beetje druk.”

Lukas Coryn is best tevreden over zijn prestaties in het voorjaar. “In Gent-Wevelgem heb ik goed gereden en ook mijn verrichting in het clubkampioenschap mocht gezien worden, maar door mijn gebrek aan snelheid kan ik wel niet altijd mooie uitslagen koppelen aan mijn inspanningen.”

Zijn provinciale titel in het tijdrijden in Baliebrugge-Ruddervoorde was een uitschieter van formaat. “Daar heb ik mezelf verrast. Ik had heus niet verwacht om favoriet Zeno Durie achter mij te houden”, zegt de Pittemnaar van Wielerploeg De Molenspurters Meulebeke. “Ik had helemaal niet toegewerkt naar die wedstrijd. Vorig jaar was ik tijdens de West-Vlaanderen Cycling Tour voor aspiranten wel zevende in de proef tegen de tijd geworden, maar voor de rest had ik geen ervaring. Het is nu de bedoeling om me verder toe te leggen op deze discipline. Al wil ik ook nog niet te professioneel bezig zijn. Ik let nog niet op mijn voeding en heb nog geen trainer. Er zit nog rek op”, zegt de leerling van de Meulebeekse sportschool. (tvm)

Aangeboden door onze partners