Voetbal Eindronde 2de Afdeling VV KVV Zelzate - K. Lyra-Lierse Berlaar

Voorzitter Stefaan Luca stelt zich vragen bij format van eindronde

Het KVV Zelzate van voorzitter Stefaan Luca vroeg geen licentie aan voor eerste nationale.

Het KVV Zelzate van voorzitter Stefaan Luca vroeg geen licentie aan voor eerste nationale. © Marc Van Hecke

Komend weekend, op moederdag, beginnen de verschillende eindronden. Ook in Tweede Afdeling, waar de kanaalploeg aan de Patronagestraat het bezoek krijgt van Lyra-Lierse Berlaar.

Eddy Van Hecke

“Het is een gelegenheid om ons eens te meten met een ploeg van de B-reeks. Vooral voor de bezoekers is het een wedstrijd met inzet, want zij hebben een licentie aangevraagd voor eerste nationale”, opent voorzitter Stefaan Luca. “Wij deden dat niet omdat wij slechts laattijdig positief nieuws kregen omtrent een nieuwe accommodatie. Enerzijds vraag ik mij af of het zinvol is een eindronde te organiseren met ploegen die geen licentie aanvroegen. Anderzijds is het wel een gelegenheid om nog wat extra geld in het laadje te brengen en in ons geval om eens te kijken wat we kunnen verwezenlijken tegen een ploeg met toch wel enige geschiedenis.”

“Ongeacht het feit als het al dan niet zinvol is, gaan wij ons vel zondag zeker zo duur mogelijk verkopen. Je moet altijd voor de winst gaan en zeker als je op eigen terrein speelt. Gemakkelijk zal het niet zijn, want wij moeten het nodige respect aan de dag leggen voor de tegenstander van zondag. De toeschouwer heeft altijd recht op een gedreven inzet van beide ploegen.”

Timing

“Ik denk evenwel dat de leiders van Voetbal Vlaanderen in hun eigen midden eens moeten nagaan als het niet mogelijk is om ofwel de licentievoorwaarden of de timing van de licentieaanvragen iets later in te plannen. Een eindronde waaraan heel wat ploegen moeten deelnemen die toch niet kunnen promoveren geeft mijns inziens toch geen goed gevoel. Volgens mij is een eindronde waarin alle ploegen nog iets te winnen hebben veel waardevoller.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten