Voetbal 3de provinciale C

Mia Messely stopt als voorzitter van FC Aalbeke: “Gezondheid krijgt voorrang”

Mia Messely: “Afscheid nemen met promotie naar tweede provinciale, dat zou nog eens wat zijn.”©  Eric Vanthournout

Mia Messely (61) neemt straks afscheid als voorzitster van FC Aalbeke. Trainers en spelers zullen hun’ ‘moederke’ missen. Messely zocht nooit de schijnwerpers op, maar deed in alle eenvoud en stilte ruimschoots haar deel van het werk. “Ik zou graag afscheid nemen met een dikke prijs.”

Fons Vandewynckele

Mia Messely maakt al 25 jaar deel uit van de blauw-witte familie. “De liefde voor FC Aalbeke kwam er door mijn zoon Mathias, die toen bij de jeugd actief was”, doet de afscheidnemende voorzitster haar verhaal. “Van het één kwam al snel het ander. Binnen de kortste tijd stond ik in de kantine achter de tapkast en stak overal waar nodig was een handje toe. Toen enkele jaren geleden voorzitter Marnix Verstichel de handdoek in de ring gooide, stonden ze niet te drummen om de fakkel over te nemen. Uit liefde voor de club heb ik dan maar de uitdaging aangenomen. Zware voetbaldiscussies waren niet aan mij besteed, maar als de handen uit de mouwen moesten gestoken worden, tekende ik altijd present. Dat ik uiteindelijk toch moet afhaken, is wegens hartritmestoornissen. Fysiek kan ik het niet meer aan om iedere dag beschikbaar te zijn voor de club. Jammer, maar mijn gezondheid heeft nu alle voorrang.”

FC Aalbeke is de laatste seizoen enorm gegroeid. Nog niet zo lang geleden waren de Blauwe Uilen een vaste waarde in de rechterkolom van vierde provinciale, maar de jongste seizoenen behoren ze tot de top van derde. En na het behalen van een eindrondeticket behoort zelfs tweede provinciale tot de mogelijkheden. “Afscheid nemen met een dikke prijs, dat zou nog eens wat zijn”, hoopt Mia Messely. “Maar het is zeker niet van moeten. De jongste jaren hebben we grote stappen voorwaarts gezet. Uiteraard heb ik dat niet in mijn eentje gedaan. Dat is het werk van het collectief. Vooral gangmaker Gaël Agneray heeft met zijn vele initiatieven de club een nieuw elan gegeven. Straks zal ik geen voorzitster meer zijn, maar FC Aalbeke zal altijd op mijn liefde en steun kunnen blijven rekenen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten