VoetbalEindronde 1ste ProvincialeRumbeke - Mariakerke

Cedric Vlaeminck: “Mooie loting”

Cedric Vlaeminck.© NDM

KSCE Mariakerke treft in de eerste fase van de eindronde het West-Vlaamse Rumbeke.

Na de thuisnederlaag op de slotspeeldag tegen Elene-Grotenberge wil KSCE-coach Cedric Vlaeminck met zijn team in alle rust toeleven naar de partij in Rumbeke.

“We hadden stiekem gehoopt om in die eerste ronde bye te zijn of toch zeker een thuiswedstrijd te kunnen afwerken. Helaas is dat niet gelukt. Het is wel een mooie loting en ondertussen hebben we ook wat informatie ingewonnen over de tegenstander. Sommige spelers kennen ook jongens die in die reeks actief zijn.” 

Bij winst in Rumbeke mag KSCE zich opmaken voor een thuiswedstrijd tegen Bierbeek.

“Natuurlijk pakken we het match per match aan. Hoewel we toch heel wat jongens missen, tonen we ons toch telkens zeer competitief. Hopelijk kunnen we nog die thuismatch afwerken tegen Bierbeek, dat zou voor de club toch mooi zijn.”

“De twijfels die je hier en daar proeft, komen toch vooral door de mindere resultaten van de voorbije weken. Op volle kracht was het allicht een ander verhaal geweest. Het is natuurlijk geen geheim dat je in geen luxe situatie belandt als je als nummer zeven promoveert. Anderzijds dient er zich zowel in derde nationale als eerste provinciale een duidelijke reset aan. We tellen al zeven aanwinsten en mochten zij zich snel kunnen integreren, dan is niets onmogelijk in derde afdeling. We blijven rustig en beseffen dat het zondag in Rumbeke voor ons al voorbij kan zijn.”(ssg)

Aangeboden door onze partners