Voetbal  2de provinciale A RS Haasdonk - SK Maldegem

Philibert De Vlaeminck: “Kleit achterna gaan”

De Vlaeminck.

De Vlaeminck. © MVH

SK Maldegem sloot de competitie op de derde plaats af en trekt op de eerste speeldag van de eindronde naar RS Haasdonk.

De Waaslanders eindigden in tweede provinciale C met 58 punten op de tweede plaats. Bij winst volgt op de tweede speeldag een uitwedstrijd bij de winnaar van het duel tussen FC Poesele en Heikant Zele.

“De verzamelde info leerde ons dat RS Haasdonk over veel voetballend vermogen en offensieve kwaliteiten beschikt,” zegt coach Philibert De Vlaeminck (SK Maldegem). “Het is wel opmerkelijk dat die ploeg meer punten buitenshuis dan op eigen terrein behaalde. Het wordt in ieder geval een harde noot om te kraken. We zullen ons beste niveau moeten halen.”

Wil en ambitie

“Het is jammer dat wij in het beste geval opnieuw tweemaal buitenshuis spelen. We dienden in vorige eindrondes ook vaak op vreemde bodem te gaan spelen. We hoeven hierover niet te zeuren, maar een thuiswedstrijd levert wel enkele procentjes voordeel op. De wil en de ambitie om te promoveren zijn hier sterk aanwezig. Als het niet lukt, doen we volgend seizoen opnieuw een gooi naar de promotie.”

“Het is voor SK Maldegem een extra motivatie om kampioen FC Kleit achterna te gaan. Onze regio zal in eerste provinciale door de promotie van Eendracht Aalter en de degradatie van FC Sleidinge zeer zwak vertegenwoordigd zijn. Bij promotie hebben FC Kleit en SK Maldegem twee attractieve derby’s wat voor beide clubs een goede zaak is.”(jp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten