Voetbal  Interprovinciale eindronde

Tom Desmet (FC Wambeek Ternat): “Graag tot speeldag drie doorgaan”

Tom Desmet 

Tom Desmet ©  GEERT TRESIGNIE

Wambeek Ternat kruist zondag de degens met reeksgenoot VK Linden in de interprovinciale eindronde. Wordt het de laatste wedstrijd van afscheidnemend aanvoerder Tom Desmet (36)?

“Ik zet een punt achter mijn carrière, maar ik zou toch graag tot speeldag drie van de eindronde doorgaan”, vertelt middenvelder Tom Desmet, die als bediende bij Ikea in Gent werkt. “Bij de loting vielen we met Linden op een club uit onze eigen reeks. Is dit een voordeel of een nadeel? Geen idee, maar beide ploegen kennen elkaar natuurlijk door en door. Thuis verloren we met 0-2 van een efficiënte tegenstander, die eens op voorsprong een stevig blok zette. In de terugronde werd het 2-2, maar toen wenkte de zege. Op luttele minuten voor tijd bracht Pinon ons op 1-2. Linden kwam nog langszij, maar in de slotminuut kregen we een strafschop. We lieten de kans vanop de stip echter onbenut.”

“Met twee puntjes meer in de eindstand eindigden we derde net voor Linden. Op de slotdag wonnen wij van Out-Hoegaarden. Een goede algemene repetitie, want het liep weer gesmeerd. Op karakter, maar ook met goed voetbal bogen we een 1-2 achterstand om in 3-2 winst. Trainer Yves De Cort gunde me een applausvervanging voor mijn laatste competitiewedstrijd.”

“Hoe dan ook legden we een mooi parcours af. Aanvankelijk liep het wat stroef, maar eens de motor op gang, zetten we een geweldige reeks neer. Met 15 clean sheets gooiden we hoge ogen en alleen kampioen Kampenhout slikte minder doelpunten. Mooie adelbrieven, maar daar koop je zondag niks mee. We moeten er onze kop voorleggen en uitgaan van eigen sterkte. Als iedereen zijn job doet en er echt voor gaat, zijn we zeker niet kansloos.”  (lbh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten