voetbal 2de provinciale C HRS Haasdonk - SK Maldegem

HRS Haasdonk wil er alles aan doen om te promoveren naar eerste

Maarten De Landtsheer: “Maldegem zal een serieuze klip worden om te omzeilen.” © Geert De Rycke

HRS Haasdonk moest de titel in de reguliere competitie aan SK Beveren laten. Het is nu aan hen om de promotie naar eerste af te dwingen via de eindronde.

Ronny De Keyzer

De felbegeerde eindronde, met het oog op promotie naar eerste provinciale, is binnen voor HRS Haasdonk. De mannen van de Poerdam nemen het in de eerste wedstrijd van de eindronde op tegen SK Maldegem, dat in 2de provinciale A afklokte met 59 punten.

“We waren voor de match tegen KV Sint-Gillis al zeker van de eindronde aangezien de nummers drie en vier, Heikant Zele en KSK Kieldrecht, het tegen elkaar moesten opnemen”, aldus Maarten De Landtsheer. “In die optiek hebben we Kanteh en Pieters, die lichte kwaaltjes hebben, gespaard. Door het viriele spel van Sint-Gillis verliezen we wellicht Van Roy en Behiels met een enkelblessure. Het wordt nu focussen op de match tegen SK Maldegem. Dat is één van de ploegen die veel ambitie heeft en enorm graag naar eerste provinciale wil. Het zal dus een serieuze klip worden om te omzeilen. Om te promoveren in deze eindronde dient men slechts tweemaal te winnen. Ik verwacht bijgevolg van de groep dat ze er alles aan doen om deze doelstelling te halen. Het bestuur zou ook graag met onze drie seniorploegen promoveren, zo zijn de vrouwen kampioen en spelen zowel de B-ploeg als de A-ploeg de eindronde. Volgens mij zou dit een unicum zijn.”

Spektakelwedstrijd

“Ik vind dat we na een mooi seizoen dat eindrondeticket absoluut verdienen”, gaat Tom Van Roy verder. “Ik denk dat we tegen SK Maldegem een open wedstrijd mogen verwachten. Het is een match tussen twee ploegen die er vol zullen voorgaan en die beiden willen voetballen. Ik hoop dat het een spektakelwedstrijd wordt die op het einde in ons voordeel uitdraait. We gaan er met heel de groep alles aan doen om volgend seizoen in eerste provinciale te kunnen aantreden. Ik roep dan ook onze supporters op om ons op zondag 8 mei om 15.00 uur te komen aanmoedigen.”

Aangeboden door onze partners