Voetbal 3de provinciale A

Jean-Marie Saeremans (TSC Proven): “In schoonheid op pensioen gaan”

Jean-Marie Saeremans coachte de voorbije 28 jaar de meest uiteenlopende voetbalploegen. 

Jean-Marie Saeremans coachte de voorbije 28 jaar de meest uiteenlopende voetbalploegen. © Bart Vandenbroucke

TSC Proven begint zondag op eigen veld tegen Geluveld aan de eindronde in derde provinciale A. Trainer Jean-Marie Saeremans (60) wil straks in schoonheid stoppen.

Patrik Zoutard

“Gedurende 28 jaar was ik actief als trainer bij onder meer FC Poperinge, Oostduinkerke, enkele jeugdploegen bij SV Roeselare en KV Kortrijk, de vrouwenploegen van Merkem, Club Brugge en Zulte Waregem, de nationale militaire ploeg mannen en vrouwen, Diksmuide B en nu dus Proven. Het is nu welletjes geweest, want er is meer in het leven dan voetbal. Veertig weekends per jaar aan voetbal besteden is niet meer voor mij. Nu wil ik meer tijd spenderen aan mijn kleinkinderen en aan de andere geneugten van het leven, maar uiteraard wil ik eerst in schoonheid afscheid nemen met Proven. Deelname aan de nacompetitie is een verdiende beloning voor mijn spelers, die de eigen verwachtingen hebben overtroffen. Ik wil in de eindronde iedere wedstrijd winnen. De 0-5-zege bij Roeselare-Daisel heeft het vertrouwen nog wat meer aangezwengeld.”

Einde carrière voor Niels Boutten

Proven moet wel de eindronde aanvatten zonder de inmiddels 35-jarige verdedigende middenvelder Niels Boutten. “In de wedstrijd tegen Keiem moest ik noodgedwongen naar de kant. Nadien bleek dat de gewrichtsbanden van mijn enkel gescheurd waren. Einde seizoen maar ook einde voetballoopbaan”, zucht Boutten. “Als zelfstandige kan ik het niet meer opbrengen. Ik speel al met een helm, nadat een slijpschijf mijn schedel doorboorde. En nu komt dit er weer bij. Ik heb bijna voor elk gewricht een brace nodig om te kunnen voetballen en dat is van het goede te veel. Ik ben wel heel trots op wat ik in mijn carrière heb bereikt. Ik voetbal al van mijn 5 jaar, maar nu is het genoeg geweest. Ik ga zonder twijfel nog naar Proven kijken en wens mijn ploegmaats veel geluk in de eindronde.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten