Atletiek BK 10.000m

Lahsene Bouchikhi toont zijn vorm: “In het rood ging ik nooit”

Lahsene Bouchikhi.© Geert De Rycke

Zonder zijn talent geweld aan te doen snelde Lahsene Bouchikhi in Malmédy naar zijn eerste nationale titel op de 10.000m. “Het is een mooie piste gelegen tussen de bergen”, zegt de 28-jarige Antwerpenaar, die bij Excelsior Brussel aangesloten is.

“Het is een mooie omgeving”, vertelt de jongere broer van Soufiane Bouchikhi, die alle tijd had om ook de natuurpracht naast de piste waar te nemen.

“Concurrentie had ik niet. Ik liep eerst mee in de groep. Maar na twee kilometer zette ik een solo op. In het rood ging ik nooit. We zaten in de ramadan en dan is het niet aangewezen om topprestaties te leveren. Er stond ook een wat storende wind. Het had dus geen zin om te vechten voor een scherpere tijd. Ik dubbelde de meeste van de deelnemers. Ik toonde dat de vorm er is.”

Lahsene stak de handen in de lucht na 29.09.96. Vicekampioen Pierre Denays liep een minuut later binnen en klokte een tijd van 30.10.24. Het brons was in 30.12.54 voor Valentin Poncelet, een atleet uit Eigenbrakel. Achter de OEH-clubgenoten Simon Debognies (27.57.29) en Robin Hendrix (28.01.65) bezet Lahsene de derde plaats op de nationale ranglijst. Het persoonlijk record van Lahsene staat op 28.45.30.

“Ik denk dat ik de conditie heb om om en nabij de 28 minuten te lopen.”

Maar aan een volwaardig pisteseizoen denkt de pupil van Luc Verlaenen niet. Zowel op het WK in Eugene (VSA) in juli als op het EK in München in augustus wil hij de marathon lopen. Zijn eerstvolgend optreden is gepland voor aanstaande zondag in Lier, waar de nationale interclubs plaatsvinden. “Ik zal er voor Excelsior Brussel de 3.000m lopen. We verdedigen onze titel zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Daarna vertrek ik voor een kleine maand naar Sankt-Moritz in Zwitserland, waar ik mijn verdere zomer voorbereid.”  (eg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten