voetbal Eindronde 3de afdeling Tempo Overijse - FC Lebbeke

Trainer Tom De Cock: “In de eindronde staat of valt het hele seizoen met die ene wedstrijd”

FC Lebbeke heeft na een jaar van keihard werken zaterdag de kans om de kers op de taart te zetten. Daarvoor moet het eerst wel nog voorbij Tempo Overijse geraken.

FC Lebbeke mag terugblikken op een geweldig seizoen, de club eindigde op de tweede plaats na een ongenaakbaar Oostkamp. In de eindronde nemen ze het op tegen reeksgenoot Tempo Overijse, dat in de competitie op de derde plaats eindigde op negen punten van de Lebbekenaars.

“Dit is een wedstrijd van alles of niets”, klinkt het bij coach Tom De Cock. “Winnen we dan is het seizoen afgelopen en dan gaan we uiteraard feesten. Hoe dan ook ben ik geweldig trots op wat de spelers, de technische staf en het bestuur hier hebben neergezet dit seizoen. Maar als je in de eindronde zit dan staat of valt je seizoen met die ene wedstrijd, want dat is dan het ultieme doel. Ik heb er echter vertrouwen in, als ik zie hoe de spelers zich hiervoor een heel jaar hebben ingezet.”

“Tempo Overijse is een goede ploeg met onder meer de topscorer van de reeks in hun rangen. Positief is ook dat ze, net als wij, steeds willen voetballen.”

“Voor mij heeft deze match nog een extra dimensie, ik ben namelijk een kind van de streek en Overijse is een ex-ploeg van mij. Ik heb daar nog goede vrienden zoals de erevoorzitter van de club, maar ook met de trainer heb ik goede contacten. Ik vermoed dat de match zal beslist worden in de details. Beide ploegen hebben heel wat kwaliteiten. Op het moment dat de wedstrijd start, tellen die goede contacten niet meer mee, dan wil je winnen.” (rdk)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten