Helft personeel Febiac weg na wegvallen autosalon

De dubbele annulatie van het autosalon van Brussel slaat een diepe krater bij Febiac. ©  Febiac

De dubbele annulatie van het autosalon van Brussel slaat een diepe krater bij Febiac. Van de bijna 50 werknemers van de autosectorfederatie zijn er nog een 20-tal over. Dat schrijft de krant De Tijd donderdag op zijn website.

jvhBron: BELGA

Vooral bij de afdeling die opleidingen voor de auto-industrie verzorgt en bij het organisatieteam van het autosalon vielen rake klappen. Dat salon werd dit en vorig jaar geannuleerd vanwege de coronapandemie. De kans dat de beurs in haar oorspronkelijke vorm terugkeert, lijkt klein.

Het wegvallen van de salons sloeg ook een wak in de financiële resultaten. Vorig jaar maakte Febiac meer verlies (4,3 miljoen euro) dan omzet (3,3 miljoen euro). Volgens CEO Andreas Cremer liggen de resultaten van het op 31 maart afgesloten boekjaar 2021-2022 in dezelfde lijn.

De laatste ontslagen werden in april afgerond. Febiac telt nog iets meer dan 20 werknemers. “We hebben alles gedaan om financieel weer in evenwicht te komen”, zegt Cremer. “Maar daar zijn we absoluut nog niet. Er zijn wel geen ontslagrondes meer op komst.”

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt