Zwitserse politie ontdekt 500 kilogram cocaïne in lading koffiebonen voor Nespresso

 

 ©  AFP

De Zwitserse politie heeft meer dan 500 kilogram cocaïne aangetroffen in een lading koffiebonen, bestemd voor een Nespresso-fabriek in Romont. Dat meldt de Zwitserse politie donderdag. De werknemers van de fabriek hadden maandag de autoriteiten gewaarschuwd naar aanleiding van een mysterieus wit poeder in de zakken met koffiebonen.

jvhBron: BELGA

Het personeel van de site, dat eigendom is van de Zwitserse voedingsreus Nestlé, “heeft een onbepaalde witte substantie gevonden, toen ze de zakken met net geleverde koffiebonen uitlaadden”, verklaarde de politie van het kanton Fribourg. Uit onderzoek bleek dat het om cocaïne ging. 

Speurwerk in vijf containers “die dezelfde dag per trein vervoerd werden, leidde tot de inbeslagneming van 500 kilogram van die drug”, aldus nog de politie. Tijdens de operatie werd een grote veiligheidsperimeter rond de fabriek ingesteld. Volgens de politie heeft de cocaïne de productie van de fabriek niet verontreinigd.

De speurders konden de lading terugleiden naar Brazilië. Volgens de politie was de cocaïne meer dan 80 procent zuiver, met een geschatte straatwaarde van meer dan 48 miljoen euro. “Het lijkt erop dat alle drugs bestemd waren voor de Europese markt”, klonk het nog.

 

 ©  via REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten