Voetbal  2de Nationale (V)  Eendracht Mazenzele - HO Wolvertem-Merchtem

Sophie Mannaert: “Kans op de titel eerder klein”

In de heenmatch gaan Van Renterghem (blauw, KHOW) en Callebaut in duel.

In de heenmatch gaan Van Renterghem (blauw, KHOW) en Callebaut in duel.© kms

Met de komst van Wolvertem-Merchtem krijgt Mazenzele op de slotdag de kans om de smadelijke derbynederlaag uit de heenronde uit te wissen. Zelfs de titel is nog mogelijk voor het team van Sophie Mannaert.

“We staan plots verrassend mee aan de leiding met Zulte-Waregem B, dat enkele steken liet vallen nadat we ook haasje over sprongen met AA Gent Ladies C via een overtuigende zege in ons onderling duel.”

“De kans op de titel is wel eerder klein. Het doelsaldo spreekt overweldigend in het voordeel van Zulte-Waregem B, waar de titel ook wel een hoofddoel vormt. Bij Mazenzele lag dat anders. We beoogden een probleemloos seizoen.”

“Na de heenronde legden we de lat hoger richting top vijf en later zelfs top drie. Inmiddels bleek al dat we voor niemand bang moeten zijn. Zulte-Waregem B trekt op de slotspeeldag naar Olsa Brakel, een ploeg uit de rechterkolom.”

“De kans op de titel is dus eerder klein, want bij een Zultse zege is onze rivaal sowieso kampioen door het betere doelsaldo.”

Los van de titelperikelen stond de derby tegen Wolvertem-Merchtem al maandenlang in rood aangekruist. ”Na de 7-1-pandoering in de heenronde zijn we onszelf een klinkende revanche verschuldigd. We moeten dan wel uit een ander vaatje tappen dan vorige week in Bredene, waar twee jonge invalsters ons in de ultieme slotfase met twee goals over de streep trokken.”

Gehavend

“We stonden wel gehavend tussen de lijnen wegens diverse forfaits. Zaterdag staan we opnieuw compleet. We trokken met een vrouwelijke delegatie naar de titelmatch van de mannen van Mazenzele. “

“n de topper tegen AA Gent kwamen dan weer meerdere spelers ons aanmoedigen. Ook voorzitter Mario Matthijs is steevast van de partij, in tegenstelling tot andere clubs waar enkel de mannenploeg telt. Waar Merchtem over een sterke jeugdwerking beschikt, gooiden wij het resoluut over een andere boeg door de anciens geleidelijk te omringen met jeugd.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten