Wielrennen Nieuwelingen Eerstejaars Provinciaal Kampioenschap in iddergem

Karsten De Loor kan het parcours wel smaken: “Rekenen op mijn spurt”

De Loor tankte in Ledegem vertrouwen.

De Loor tankte in Ledegem vertrouwen. © GDR

Op Moederdag bijten de eerstejaars in Iddergem de spits af. Rondvraag leert dat Thibaut Van Damme, Toon De Zutter en Kobe Van Der Vurst hoog genoteerd staan op menige pronostiek. Karsten De Loor (Onder ons Parike) wordt bij een brede groep van outsiders genoemd.

In Iddergem serveert men een selectieve omloop op overwegend smalle wegen. De poulain van ploegleider Bart Van Nieuwenhove verkende het parcours in Iddergem. “Het parcours bevalt me. Het is niet te onderschatten. Er zitten verschillende oplopende stukken in en behoorlijk wat draaien en keren”, zegt de jongeman uit Ronse, die bij de aspiranten één keer het genoegen smaakte van een overwinning. “Als er behoorlijk wat wind staat, zou het parcours serieus kunnen tegenvallen. Er zijn veel smalle baantjes en daar heeft de wind vrijspel in de open vlakten. Dit parcours biedt mogelijkheden om aan te vallen, maar daar ga ik me niet in mengen. Ik reken op mijn spurt om een goed resultaat neer te zetten.”

Top tien

“De winstkansen van Thibaut Van Damme (vorige week Belgisch kampioen tijdrijden in Gavere, red.), Toon De Zutter, Jul Hélin en Siebe Van Canneyt schat ik heel hoog in. Rijdt er vroeg in de koers een ruime groep weg, dan zal ik anticiperen. Op alles en iedereen reageren, zal ik zeker niet doen. Ik gok op een spurt met een ruime groep. Met een stek binnen de eerste tien zou ik zeer tevreden zijn. Al wat beter is, is mooi meegenomen. In Ledegem eindigde ik in een wedstrijd voor eerstejaars zevende. Dat resultaat zorgde voor vertrouwen.”(fdg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten