Voetbal 3de provinciale C

Racing Waregem B krijgt gelijk na klacht en kan zich in de te herspelen partij tegen Bissegem alsnog redden

De klacht van Racing Waregem B tegen Racing Bissegem na de 0-2-nederlaag werd aanvaard. Dat betekent dat beide ploegen zondagnamiddag in het Mirakelstadion tegenover mekaar staan om hun competitiewedstrijd opnieuw te spelen en dus niet aan de eindronde/barrage beginnen.

“Wij zijn tevreden dat wij die - terechte - herkansing krijgen”, reageert Steven Camelbeke, trainer van Racing Waregem B. “In principe moest bezoeker Garsbeke zijn tweede geel gekregen hebben toen hij in de 23ste minuut bij een 0-0-stand na zijn blessure zonder toelating weer op het veld kwam. Bissegem stond vóór die bewuste fase al maar met tien man meer en had dus met negen moeten vallen. Omdat wij van oordeel waren dat die fase beslissend was voor het verdere verloop van de match, dienden wij klacht in. Wij hebben gewoon de spelregels en de reglementen toegepast. De match wordt herspeeld met elf tegen elf en voor de volle negentig minuten. Wij zullen er zondag alles aan doen om minstens dat ene punt te pakken dat wij nog nodig hebben om de barrage te vermijden. Wij hebben niets tegen Bissegem, dat focust op de eindronde, en we hebben er ook alle begrip voor dat zij niet zo blij zijn dat deze voor hen zinloze competitiematch opnieuw moet gespeeld worden.”

Bij Racing Bissegem legt men zich neer bij de beslissing van de bond, ook al betekent dat dat de eerste eindrondematch op Hooglede pas volgende woensdag (19 uur) afgewerkt kan worden.

Bij NS Heule reageren ze opvallend sportief op de beslissing van het PC, want bij puntenwinst van Waregem B tegen Bissegem moeten de Kortrijkzanen, die dachten dat ze gered waren, vanaf volgende woensdag toch aan de barrage deelnemen. “Ik vrees er een beetje voor dat wij het kind van de rekening zullen worden, maar Racing Waregem B heeft de reglementen laten toepassen en ik begrijp dat ze die herkansing krijgen”, aldus de Heulse medevoorzitter Christoph Bertier. “Zij zullen er ook alles aan doen om dat ene punt te pakken dat zij nog nodig hebben voor het behoud. Dat Bissegem zondag wellicht niet op z’n sterkst zal aantreden, ook daar kan ik inkomen. Woensdag staan zij immers voor een veel belangrijkere opdracht in de eindronde op Hooglede. Het is dus afwachten of wij die barrages moeten spelen. Het is wel jammer dat wij dat nu pas weten. Was deze beslissing een week eerder gevallen, dan hadden wij onze slotmatch tegen Ingooigem, die we met 0-4 verloren, wellicht anders aangepakt. Nu stond er voor beide ploegen zogezegd niets meer op het spel. Als wij dan toch de barrage moeten spelen, dan zullen we er alles aan doen om ons te handhaven.” (ids)

Aangeboden door onze partners