Officieel: Raymond van het Groenewoud sluit dit jaar Gentse Feesten af!

Over dik 2,5 maanden staat Raymond weer op het podium bij Sint-Jacobs: “We zijn volop aan het repeteren.” ©  Steven Hendrix

Gent -

Een aloude traditie herleeft: niemand minder dan Raymond van het Groenewoud sluit dit jaar nog eens de Gentse Feesten af. Dat bevestigt zijn manager aan onze redactie. De zanger wil alvast zijn legendarische optreden van 2015 herhalen.

Simon Dekaezemaker

Het marathonconcert van Raymond van het Groenewoud was jaar na jaar de vaste afsluiter van de Gentse Feesten bij Sint-Jacobs, tot de klad erin kwam en de traditie verwaterde. Maar áls Raymond nog eens kwam, was het elke keer feest. Zoals toen hij in 2015 de Feesten afsloot.

Vijf uur en vijftien minuten zong en danste hij, vol energie, met slechts enkele pauzes. Het concert was er één voor de geschiedenisboeken. Als laatste nummer bracht hij ’s ochtends vroeg Bierfeesten (Als ik dit maar heb), waarna Mia van Luc De Vos door de luidsprekers knalde. Kippenvel bij alle aanwezigen.

Wie dat legendarische optreden miste, krijgt dit jaar eindelijk een herkansing. Tijdens de laatste Feestennacht van zondag 24 juli zullen opnieuw Je veux de l’amour en Meisjes weergalmen vanop het podium van Trefpunt op Sint-Jacobs. Dat bevestigt de manager van Raymond van het Groenewoud, Johan Kerckhof, aan onze redactie.

Historische editie evenaren

“We zijn volop bezig met de repetities”, legt Kerckhof uit. “Raymond heeft ongelofelijk veel zin om nog eens op de Gentse Feesten te spelen. Hij zal stukken van zijn eigen oeuvre brengen, maar ook covers, zoals bij eerdere Feestenoptredens. Misschien werken we met enkele verrassingsoptredens, dat bekijken we nu allemaal.”

De zanger hoopt de historische editie van 2015 te evenaren. “Raymond bruist nog steeds van energie”, zegt Kerckhof. “Wanneer hij op een podium staat, voelt hij zich geen 72 maar 18 jaar. Dan giert de adrenaline door zijn lijf. De feestvierders zullen krijgen waarvoor ze gekomen zijn.”

LEES OOK. Raymond sluit Feesten met marathonconcert

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent