Wielrennen  Beloften 

Simon Dehairs hoopt in Hongarije verlengstuk aan eerste succes te breien

Simon Dehairs © Marc Van Hecke

Simon Dehairs (20) uit Zoutleeuw won woensdag de wedstrijd in Beveren (1.12 A). De renner van Alpecin-Fenix DT hoopt aan dat succes volgende week een verlengstuk te breien in de Ronde van Hongarije.

“In Beveren reageerde ik met zes andere renners op een eerste aanvalsgolf van zes renners. In volle finale werd het kopgroepje tot de helft herleid en ik won vervolgens vlot de spurt’, vertelt Dehairs. “Ik ben uiteraard blij met deze zege, zeker omdat het toch bijna twee jaar geleden was dat ik nog eens op de hoogste trede van het podium mocht klauteren.”

Simon Dehairs nam ntussen ook een ingrijpende beslissing.

“Ik heb besloten mijn studies financies nog enkel online te volgen. Daardoor kan ik mijn trainingsprogramma’s volledig overdag afwerken en mij vervolgens op mijn studieboeken gooien. Dat is ook nodig nu ik een kans heb gekregen bij het opleidingsteam van Alpecin-Fenix, waar ik tot eind volgend jaar aan verbonden blijf.”

“Vanzelfsprekend dien ik heel wat werk op te knappen in dienst van de ploeg, maar dat heeft ook zijn positieve kanten doordat ik er ook sterker van word. Mijn eerste wedstrijd van dit seizoen was de Ronde van Saoedi-Arabië. Een hele ervaring, niet in het minst omdat ik zevende eindigde in de openingsrit.”

“Ik hoop nog meer dergelijke kansen te krijgen, voornamelijk in de kleinere profkoersen. Mogelijk komt de volgende gelegenheid al komende week wanneer ik van start zal gaan in de Ronde van Hongarije”, besluit Simon Dehairs, die ook al de Ronde van Antalya achter de kiezen heeft. (inv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten