Fenomenale Mathieu van der Poel behoudt roze na tijdrit, Simon Yates pakt dagzege

Van der Poel steeg boven zichzelf uit in de korte tijdrit. ©  AFP

Mathieu van de Poel heeft in de tweede etappe van de Ronde van Italië zijn roze trui met een fenomenale tijdrit van 9,2 kilometer in de straten van Boedapest behouden. De dagzege ging naar Simon Yates, maar Van der Poel moest slechts drie seconden toegeven en was zowaar sneller dan landgenoot Tom Dumoulin.

Michael Van Damme

Hoe kwam de zege tot stand?

De Duister Lennard Kämna (Bora-Hansgrohe), in 2016 Europees kampioen tijdrijden bij de beloften, zette een eerste richttijd neer met 12’07”92. Het was wachten op de Italiaanse kampioen Matteo Sobrero (Bike Exchange-Jayco) voor iemand beter deed.

Tom Dumoulin (Jumbo-Visma) dook als eerste onder de twaalf minuten, maar kon maar heel even genieten van zijn besttijd, want een ijzersterke Simon Yates (Bike Exchange-Jayco) deed er meteen ruim vijf seconden af.

En zelfs Mathieu van der Poel ging nog onder de tijd van Dumoulin. Gedragen door de roze trui reed de renner van Alpecin-Fenix een fenomenale tijdrit, waardoor hij zijn roze trui behield. Van der Poel ging tot het gaatje, na de finish moest hij opnieuw een tijdlang bekomen. In het algemeen klassement telt Van der Poel nu 11 seconden voorsprong op Yates en 16 seconden op Dumoulin.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wat deden de favorieten?

Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) verloor maar liefst 28 seconden op Simon Yates.

Wilco Kelderman (Bora-Hansgrohe) moest zeventien seconden prijsgeven.

Wat deden de Belgen?

Mauri Vansevenant (Quick-Step Alpha Vinyl) was de beste Belg met een tijd van 12’22”80, 33 seconden trager dan Simon Yates. Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) was de op een na beste Belg met 12’29”28.

Verder nog iets dat u moet weten?

Een kat wist zich net op tijd uit de voeten te maken voor een aanstormende Edoardo Affini van Jumbo-Visma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten