Eddy Demarez maakt comeback op Sporza na denigrerende opmerkingen: “Ik heb diep gezeten”

Eddy Demarez naast speelster en Red Panther Judith Vandermeiren, tijdens de finale van de play-offs in het dameshockey.  ©  Sporza

Eddy Demarez (54) mag zich weer sportcommentator noemen. De Sporza-journalist bracht zaterdagmiddag live verslag uit langs de zijlijn van de hockeyfinale tussen de dames van Dragons en Gantoise.

Demarez stond maandenlang op non-actief nadat hij zich vorige zomer denigrerend uitliet over de Belgian Cats, onze nationale basketbalvrouwen. Toen hij dacht dat de microfoon uitstond, maakte hij opmerkingen over de geaardheid en het uiterlijk van enkele speelsters.

LEES OOK. Eddy Demarez gaat zaterdag weer aan de slag als Sporza-commentator: “Ik heb geen excuus voor wat ik gedaan heb”

Na een verbeteringstraject keerde Demarez in november terug achter de schermen, zaterdag deed hij dat ook voor de camera. Over de heisa sprak hij niet meer, nadat de VRT afgelopen vrijdag al een gesprek tussen Demarez en Linde Merckpoel had gelost. Daarin blikte Demarez terug op de voorbije maanden. “Ik heb diep gezeten, maar ik heb iets gedaan met mijn fout. Dat vind ik het belangrijkste.” Ook de VRT-directie liet weten weer volop achter Demarez te staan.

LEES OOK. Na denigrerende opmerkingen keert Eddy Demarez via een slimme omweg terug, maar de echte vraag blijft onbeantwoord (+)

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook