John van den Brom moet na amper 37 dagen (!) alweer opkrassen in Saoedi-Arabië

 ©  Dick Demey

Het avontuur van de Nederlandse voetbalcoach John van den Brom bij de Saoedische eersteklasser Al Taawon was er maar een van korte duur. Na een samenwerking van 37 dagen communiceerde de club via sociale media dat hun wegen scheiden.

Bron: BELGA

Van den Brom werd eind maart binnengehaald om degradatie naar de tweede klasse te vermijden. Met nog vier speeldagen te gaan, is het ontslag op z’n minst opvallend te noemen. Van den Brom verloor donderdag pas zijn eerste competitiewedstrijd, met 0-4 van El Ettifaq. De voorbije weken was hij met de club in de Aziatische Champions League actief. Daar werd twee keer gewonnen, drie keer verloren en een keer gelijkgespeeld.

In de tussenstand in de Saoedische Premier League is Al Taawon veertiende, op zestien teams. De laatste drie degraderen. Er staan nog vier wedstrijden op het programma.

De 55-jarige Nederlander werd begin december ontslagen bij Racing Genk, vanwege tegenvallende resultaten. Het seizoen voordien had hij de Limburgers naar de tweede plaats in de eindstand en bekerwinst geloodst.

Al-Taawon was voor Van den Brom de derde werkgever buiten Nederland. Eerder was hij in ons land als hoofdcoach aan de slag bij RSC Anderlecht. In Nederland coachte hij onder meer AZ, FC Utrecht en Vitesse. 

De club communiceerde (nog) niet over de reden achter de stopzetting van de samenwerking. (belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten