Skeeleren Europa Cup

Bart Swings: “Ik miste in de winter het skeeleren, maar las nu een pauze in”

Olympisch schaatskampioen Bart Swings won op de Europa Cup in het Duitse Geisingen de afvallingsrace, en maakte in de snelle Vesmaco Arena zijn plannen voor de zomer bekend.

“Ik miste in de winter het skeeleren en ben fel gemotiveerd om me na twee jaar covid opnieuw te tonen in deze sport”, aldus Swings, die in Geisingen onthaald werd als de grote ster van het inline speedskaten.

“Vorige week liep ik bij mijn eerste race een klein scheurtje in de lies op, vandaar dat ik koos voor het langere werk en niet voor de sprintafstanden.”

Swings reed op de snelle Vesmaco 200m-baan de 10.000m puntenkoers. Daarin beschermde hij vanuit het peloton de vlucht van zijn Powerslide-teammaat Jason Suttels uit Tienen. Suttels, weldra 21, spurtte naar de derde plaats.

Zondag controleerde het Powerslide-viertal, met naast Swings en Suttels nog een Duitse en Colombiaanse ploegmaat, de afvallingskoers over 15.000m.

“Tien ronden van het einde kreeg ik het signaal dat ik het mocht afmaken”, aldus Swings. Suttels werd vijfde. De kampioen uit Herent rekende in de slotronde af met twee Colombianen. “Mijn hoofddoel is goud pakken op de Wereldspelen.”

Die Spelen vinden in juli in het Amerikaanse Birmingham plaats. Suttels, die in Geisingen een baanrecord reed, won het overall klassement en lijkt de troonopvolger van Swings te worden in het skeeleren.

“Ik ga door tot de volgende Olympiade, ik heb er nog altijd veel zin in”, aldus Bart Swings (31). Donderdag meldde Swings dat hij te veel last ondervindt van zijn liesletsel en een pauze inlast. (fb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten