Volleybal Liga 

Frank Depestele (Decospan Menen): “Het verschil was te groot”

Simon Andersen, Jelle Sinnesael en Frank Depestele waren niet erg ontgoocheld. 

Simon Andersen, Jelle Sinnesael en Frank Depestele waren niet erg ontgoocheld. © Bart Vandenbroucke

Menen probeerde het met alles wat het nog in zich had, maar een set winnen - laat staan het titelfeest van het ongenaakbare Roeselare uitstellen - zat er ook in de derde match van de titelfinale niet in voor Decospan. Achteraf bleken trainer-coach Frank Depestele en kapitein Jelle Sinnesael niet zwaar ontgoocheld.

In december op een haar na de bekerfinale gemist, eind januari de zelf aangekondigde dood, de verrijzenis een maand later en in april het onverwachte ticket voor de titelfinale ten koste van Maaseik: dit was zonder enige twijfel het meest beklijvende seizoen in de clubgeschiedenis van VT Menen.

 “Een rollercoaster van emoties die ik nooit eerder heb meegemaakt”, zei Jelle Sinnesael na de verloren titelstrijd. “We hebben de voorbije drie matchen echt alles gegeven, maar het vat was af. Ik hoop dat de mensen ons niet afrekenen op die laatste drie matchen. Die waren geen correcte weergave van onze hele campagne. Ik kijk nu al uit naar het voor mij historische volgende seizoen. Een jubileumjaar, want het wordt mijn vijftiende bij Menen, het laatste van mijn volleybalcarrière ook en het eerste optreden op het hoogste Europese podium in de Champions League.”

Ook Frank Depestele hield vooral positieve gevoelens over aan zijn derde seizoen als trainer bij Menen. “We hebben ons best gedaan in de titelfinales, maar dat was niet voldoende om zelfs maar iets te rapen tegen een oppermachtig Roeselare. Het verschil was gewoon te groot. Ik vond onze derde match zelfs een van de betere. Behalve die derde set dan, maar die was zeker niet representatief voor het niveau dat Menen bijwijlen wel haalde.” (id)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten