Voetbal   Beker van Brabant Borght-Humbeek - Liedekerke 4-1

Jan Robberechts (FC Borght-Humbeek): “Hoogtepunt voor de club”

Opgaan in een fusieclub met de Brabantse beker: dat deed Borght-Humbeek.

Opgaan in een fusieclub met de Brabantse beker: dat deed Borght-Humbeek.© Kms

Jan Robberechts startte in de bekerfinale op de bank, maar de aanvalsleider maalde er niet om nadat Borght-Humbeek de trofee overtuigend veroverde in de laatste officiële wedstrijd van de club die opgaat in de fusieclub Fenixx Beighum.

“Ik ben aan mijn elfde seizoen bezig en deze beker van Brabant vormt een nieuw hoogtepunt voor de club. We boekten een overtuigende zege. In de eerste helft hadden we het nog moeilijk om afstand te nemen van Liedekerke, maar na rust stond er nog slechts één team op het veld.”

“De cijfers hadden best nog hoger kunnen oplopen. Nadat we eerder al vice-kampioen werden, is deze beker het absolute hoogtepunt in mijn carrière. Dat ik steeds vaker op de bank verzeil, kan ik accepteren. Als coach had ik dezelfde ploeg tussen de lijnen gebracht als coach Gert Hermans.”

Jaartje bij

“Ik onderhoud een vriendschappelijke band met de trainersstaf, wat als dertiger belangrijk is. Ik doe er dan ook nog een jaartje bij. Eerst mogen we nu wel even nagenieten van een formidabel seizoen. Volgend seizoen proberen we dan te bevestigen met de nieuwe fusieclub.”

“Eigenlijk verandert er niet gek veel voor de spelersgroep, die wel wordt aangevuld met enkele spelers van Beigem, dat pas de titel veroverde in derde provinciale.”

“Ook Fenixx Beighum staat voor een familiale vriendenclub zoals dat destijds bij FC Borght het geval was.”

Ook de jonge T2 Arne Van Den Eede was tevreden. “Misschien hadden we wel iets meer in onze titelkansen moeten geloven, maar uiteraard blikken we terug op een knalseizoen. Mooier wordt het weliicht wel niet meer.”  (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten