Vanaf vandaag verkeershinder verwacht rond Sportpaleis door voorbereidende Oosterweelwerken

 

 © Patrick De Roo 

In Antwerpen starten maandag verschillende voorbereidende werken voor de Oosterweelverbinding in de omgeving van het verkeerscomplex Schijnpoort vlak bij het Sportpaleis in Deurne. Oosterweelbouwheer Lantis waarschuwt ervoor dat de werken hinder kunnen veroorzaken in de zo al erg drukke buurt.

Bron: BELGA

In mei en juni situeert de hinder zich op de Schijnpoortweg ter hoogte van het Sportpaleis, waar in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar zal zijn. In augustus gaat het om de Bisschoppenhoflaan, waar het verkeer over twee in plaats van drie rijstroken zal moeten op het kruispunt met de Schijnpoortweg. Van augustus 2022 tot eind 2023 is vervolgens het Ringfietspad tussen Ten Eekhovelei en Turnhoutsebaan afgesloten, waardoor fietsers moeten omrijden via de Noordersingel.

De werken moeten er onder meer voor zorgen dat fietsers en voetgangers de toekomstige Oosterweelwerf veilig kunnen passeren. Er komt een dubbelrichtingfietspad en een verbeterde oversteek ter hoogte van het Sportpaleis, zodat na de zomer het fiets- en voetpad aan de overkant van het Sportpaleis kan worden afgesloten.

Ook voor de doorstroming van het wegverkeer tijdens de Oosterweelwerken zijn volgens Lantis enkele ingrepen nodig. De aannemer zal de komende maanden de middenbermen verharden en verouderde traminfrastructuur verwijderen op de Schijnpoortweg en Bisschoppenhoflaan in de buurt van het Sportpaleis. Het kruispunt van de bedrijvenzone Sportpaleis met de Schijnpoortweg wordt eveneens heringericht, zodat het verkeer daar vlot richting Burgemeester G. Theunisbrug kan rijden.

In het kader van het Oosterweelproject staat bij Schijnpoort een nieuw aansluitingscomplex gepland. Je zal er in de toekomst de Antwerpse ring (R1) kunnen oprijden naar het zuiden en richting Nederland. De nieuwe R1 zal er onder de Schijnpoortweg komen, in de plaats van het viaduct van Merksem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten