Drie veiligheidsagenten omgekomen bij aanval op stembureau in Filipijnen

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  AFP

Drie veiligheidsagenten zijn maandag om het leven gekomen in het zuiden van de Filipijnen toen gewapende mannen het vuur openden op een stembureau. De schietpartij vond plaats tijdens de algemene verkiezingen, kort na het begin van de stemming in de gemeente Buluan, op het eiland Mindanao. Dat is vernomen van de politie.

jvhBron: BELGA

Voormalig burgemeester Ibrahim Mangudadatu zei dat mensen in de school die gebruikt werd als stembureau, dekking zochten toen de schietpartij begon. Een vierde bewaker raakte gewond bij de aanval. Zondagavond was er ook al een explosie buiten een stembureau in de gemeente Datu Unsay, ook op het eiland Mindanao. Daarbij raakten negen mensen gewond.

Tien presidentskandidaten dingen naar de gunst van de kiezer. De politie en het leger verkeren in de hoogste staat van paraatheid voor de verkiezingen, die traditioneel worden ontsierd door geweld en beschuldigingen van fraude. De stembureaus zijn maandag om 6 uur lokale tijd opengegaan. Kiezers kunnen nog tot 19 uur hun stem uitbrengen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten