“Eerste keer recht op de pedalen”: Egan Bernal zet nieuwe stap richting terugkeer in peloton na zwaar accident

Het gaat steeds beter met Egan Bernal (25), die eind januari een zwaar accident had op training. De voormalige Tour- en Girowinnaar zit al een tijdje terug op de fiets, maar moest het nog rustig aan doen. Zondagavond deelde de Colombiaan een filmpje van zijn training. “Eerste keer recht op de pedalen”, schreef hij erbij.

Jonas Withouck

Recht op de pedalen fietsen, het is een nieuwe stap richting zijn terugkeer in het peloton. Onlangs kwam het bericht dat Bernal eind deze maand terug zou willen koersen. Maar is dat wel haalbaar? Vorige maand zagen we nog regelmatig foto’s passeren van Bernal met een wandelstok bij zich, nu pas kan hij rechtstaand op de trappers trainen.

Begin januari crashte Bernal in zijn thuisland zwaar met zijn tijdritfiets op een stilstaande vrachtwagen. Hij brak daarbij verschillende botten waaronder elf ribben, twee wervels, een dijbeen en een knieschijf. Vorige week keerde Bernal terug naar Europa om de trainingsarbeid op te drijven.

Een grote ronde zal Bernal alvast niet rijden dit jaar, dat maakte de renner van Ineos Grenadiers begin april al bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten