Voetbal Eindronde 3de afdeling VV Tempo Overijse - FC Lebbeke: 0-3

Tom De Cock en Lebbeke mogen zich opmaken voor tweede: “Bekroning van een uitzonderlijk seizoen”

Lebbeke bouwde na de match een feestje op het veld in Overijse. © Vel

Zaterdagavond zong heel Lebbeke ‘We are the Champions’. Dat mag dan niet helemaal correct zijn, want de titel ging naar Oostkamp, maar dat maakte de promotie niet minder verdiend.

“Zoek maar eens de ploegen die 63 punten halen en geen kampioen zijn”, stelt coach Tom De Cock. “Onze loting was niet van de poes want Overijse is een sterke en voetballende ploeg. Over onze eerste helft was ik niet tevreden. Vijf minuten voor de rust had ik mijn speech voor in de kleedkamer al klaar. Of we pas zouden gaan voetballen als we op achterstand kwamen? En dan scoren we op een stilstaande fase. Dat deden we al heel wat keren dit seizoen. Vandaag ook weer twee keer.”

“Dit is de bekroning voor een uitzonderlijk seizoen”, gaat De Cock verder. “Met memorabele matchen zoals de bekerwinst op Patro Maasmechelen en de uitschakeling op revelatie Union. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen in het verhaal. Uiteindelijk zijn het de spelers zelf die deze topprestaties presteerden. Als ik zie welke stappen een aantal jongens hebben gezet, dan kan ik enkel super tevreden zijn.”

“Vergeet ook de verdienste niet van onze technische staf”, pikt manager Gunther Impens in. “Zij zorgden ervoor dat iedereen meeging in het verhaal. En laat ons vooral blij zijn voor onze voorzitter Rene Mergan. Een persoon uit de duizend, die alles over heeft voor de club.”

Drooglegging

Het enige, jammerlijke, minpunt was dat een aantal supporters de match moesten missen. De chauffeur van de ingelegde supportersbus wou niet rijden omdat de supporters, ondanks de toestemming van de zaakvoerder, drank meenamen. In allerijl werden wel een aantal bereidwillige autochauffeurs gevonden om een groot deel supporters naar Overijse te voeren. (ddd)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten