Voetbal 2de afdeling VV RFC Wetteren - SK Pepingen Halle: 4-1

Tanguy Segers sluit voetbalhoofdstuk mooi af: “Focussen op carrière”

Tanguy Segers is naast doelman ook dokter.

Tanguy Segers is naast doelman ook dokter. © Geert De Rycke

De Wetterse leeuwen halen opgelucht adem na de riante winst tegen een zeer zwak Pepingen-Halle. Ook volgend seizoen zal de Wetterse fusieclub in de tweede afdeling actief zijn. Doelman Tanguy Segers (25) hangt de voetbalschoenen aan de haak en focust als dokter verder op zijn professionele carrière.

Freddy De Geest

De Wetterse leeuwen hebben tanden. Dat bewezen ze op een ogenblik dat het water tot aan de lippen stond en een verlengd verblijf in deze mooie reeks onzeker was. In Dikkelvenne (2-4) was het erop of eronder en dat was het zondag opnieuw tegen Pepingen-Halle. Wat dit seizoen niet of nauwelijks lukte, lukte nu opnieuw spelenderwijs: scoren aan de lopende band. Gauthier Willemyns scoorde twee keer en ook Kay De Caigny pikte zijn doelpunt mee. Invaller Salah Dib zorgde voor 4-1, al hadden de cijfers veel hoger kunnen oplopen. Twee keer negentig minuten volstonden om een seizoen om snel te vergeten toch nog met een positieve noot af te sluiten.

Weloverwogen beslissing

Voor veel spelers valt het doek in Wetteren. Ook nu is het een komen en gaan. Tanguy Segers zwaaide af met de borst vooruit. “Vorig jaar was het ook al kantje boordje, stoppen of niet. In Wetteren kon het nog net, telkens naar KFC Merelbeke rijden, zat er niet meer in. Voetbal combineren met mijn voltijdse job is steeds moeilijker. Ik moest regelmatig trainingen schrappen en kwam ook steeds vaker te laat toe. Een deftig niveau aanhouden, is in de gegeven omstandigheden niet simpel. Mijn job is prioritair. Ik zit in mijn eerste vervolgingsopleidingsjaar. Er volgen er nog vijf. Of ik ooit nog aan voetballen toekom, weet ik niet. Dat ik het zal missen, weet ik nu al. De vraag is wel hoe hard ik het zal missen. Mijn beslissing is weloverwogen.”

Orgelpunt

“Mijn voetbalcarrière was er een met hoogten en laagten. Toen ik bij KAA Gent een stap terugzette naar een lager niveau was dit ook bewust. Ik had ook vaak last van blessures. Vandaar ook mijn interesse en de passie voor het sportmedische. Bijna tien jaar geleden debuteerde ik voor Standaard Wetteren in derde klasse. In het Marcel De Kerpelstadion mijn carrière kunnen afsluiten met het behoud in de tweede afdaling, is een mooi orgelpunt. Met plezier kijk ik terug op een mooie tijd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten