Wielrennen Elite 43ste Ronde van Hongarije

Sasha Weemaes wil toppers het vuur aan de schenen leggen

Weemaes veegde in Houthalen-Helchteren de nul van de tabellen. © Freddy Vaes

Sasha Weemaes veegde in Houthalen-Helchteren de nul van het bord. De spurter van Sport Vlaanderen-Baloise schreef de Trofee Maarten Wynants op zijn naam en vertrekt dinsdagmorgen met het nodige vertrouwen naar de Ronde van Hongarije.

Freddy De Geest

De wielergekte nam de voorbije dagen ongekende proporties aan in Hongarije tijdens de eerste drie dagen van de Giro d’Italia. Inmiddels heeft de roze karavaan al de oversteek gemaakt naar Sicilië. Woensdag begint de Ronde van Hongarije (11-15/5) en ook die lokt mooi volk. De Nederlandse rasspurters Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen tekenen er present. “Van Hongarije houd ik gemengde gevoelens over”, zegt Weemaes, die in de Evergemse deelgemeente Langerbrugge woont, een dag na de overwinning in Limburg. “Vorig jaar botste ik er ongelukkig op een seingever in de aanloop van de spurt. In de slotrit (in Boedapest gewonnen door Edward Theuns, red.) eindigde ik zevende. Dit jaar wil ik me opnieuw mengen in de massaspurten. Opboksen tegen de topspurters is niet min, maar door het frequent te doen, kan ik er alleen maar beter van worden. De overwinning in Houthalen-Helchteren toont aan dat de conditie goed is. Ik kon er rekenen op sterke ploegmaats. Sander De Pestel en Jens Reynders zullen in Hongarije belangrijk zijn als lead-out.”

Niet ontevreden

Weemaes evalueert het voorjaar als niet slecht, maar er werd iets meer van verwacht. “Net als veel collega’s werd ook ik getroffen door corona. Te vaak moest ik er even van tussen. Dat is nooit bevorderlijk op een ogenblik dat iedereen top is. Anderzijds mag ik ook niet ontevreden zijn. In de Dorpenomloop in Rucphen glipte Maikel Zijlaard door de mazen van het net en werd ik tweede. De derde plaats in de Trofeo Playa Palma en de vijfde plaats in La Roue Tourangelle Centre Val de Loire dikten mijn UCI-punten gevoelig aan.”

Pion De Pestel

“Ik ben klaar om in Hongarije de positieve lijn door te trekken. Ik heb solide getraind. Me goed positioneren, zal belangrijk wil ik me kunnen meten met de toppers. In die context gezien is Sander De Pestel een belangrijke pion. Sander slaagt er steeds beter in om me op de juiste manier af te zetten. Mikken op ereplaatsen is realistisch en dromen van ritwinst mag”, lacht Sasha.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt