Walter De Donder mogelijk opnieuw kandidaat voorzittersverkiezingen CD&V

 ©  BELGA

Walter De Donder is mogelijk opnieuw kandidaat als voorzitter van CD&V. De burgemeester van Affligem wil “rustig de tijd nemen om na te denken over zijn beslissing”. In 2019 deed De Donder ook al een gooi naar het voorzitterschap.

Bron: BELGA

Drie jaar geleden haalde De Donder 16 procent van de stemmen. Hij moest toen nipt de duimen leggen voor Sammy Mahdi, die dit weekend al liet weten opnieuw kandidaat te zijn. 

De Donder heeft naar eigen zeggen nog geen keuze gemaakt om al dan niet in de race te stappen. Aan de ene kant wil hij graag dat mensen “hun nek uitsteken voor de toekomst van de partij”. Om die reden zou hij eventueel zelf ook opnieuw kandidaat zijn. Aan de andere kant twijfelt de burgemeester omdat hij zich nog steeds sterk wil richten op het lokale niveau. 

LEES OOK. Sammy Mahdi werpt zich meteen op als kandidaat-voorzitter bij CD&V: “Als ik het word, komt de kwestie-Beke op mijn bord”

Over Sammy Mahdi zegt De Donder nog dat het een “zeer volwaardige kandidaat is”. “Het siert hem dat hij zich smijt. Ik hoop dat hij voldoende rekening zal houden met het lokale en plaatselijke niveau, want dat is heel belangrijk in onze partij. Ik wens hem alle succes toe.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten