Voetbal  3de Afdeling VV  Erpe-Mere United - FC Esperanza Pelt: 3-1

Mitchell Van Den Meersch schiet Erpe-Mere United naar tweede

De Bambrugse Lindenkouter kreeg een passend afscheid: promotie voor Erpe-Mere United.

De Bambrugse Lindenkouter kreeg een passend afscheid: promotie voor Erpe-Mere United.© Gregory Van Gansen

Met twee goals en een assist beukte Nieuwerkerkenaar Mitchell Van Den Meersch zaterdag voor Erpe-Mere de poort open naar tweede afdeling. De Bambrugse Lindenkouter kreeg zo een passend afscheid.

Wim Redant

Donderdagavond besliste de groep na de laatste training om toch vol voor promotie te gaan, al worden de contracten niet aangepast. Vrijdagavond ging het geplande clubfeest gewoon door en werd er nog tot het ochtendgloren gefeest en gedanst. Een etmaal later werd het ambitieuze Pelt afgetroefd. Welkom in Bambrugge, waar voetbalsprookjes gewoon bestaan. “Donderdag beslisten we er voor te gaan. Het sportieve kreeg voorrang op het financiële aspect. De eindronde kwam er totaal onverwacht. We waren op de slotspeeldag afhankelijk van het resultaat van Avanti Stekene. Het voelde wel vreemd aan om nog een week langer te trainen, nadat spelers als Tim Arijs en Koen Tackaert al uitgewuifd werden. Met Pelt lootten we een ploeg die vicekampioen werd en op slechts één punt van de titel strandde. Ons thuisvoordeel betekende uiteraard wel een troef. In Bambrugge spookte het de jongste jaren wel vaker.”

Kers op de taart

Van Den Meersch zat vorige maand even op een zijspoor na een disciplinaire sanctie. “Ik had een dispuut met de coach, maar dat werd intern opgelost. Er was nooit sprake van dat ik zou vertrekken. Zaterdag drukte ik mijn stempel met twee goals en een assist. Mooier wordt het wellicht nooit meer. Eerder scoorde ik ook al de eerste goal ooit van Erpe-Mere in het nationale voetbal. Dit seizoen maakte ik ook mijn eerste hattrick. Na Nieuwjaar was ik even op de sukkel met een blessure. Deze promotie is de kers op de taart.” Het Limburgse Pelt droop ontgoocheld af. “Vlak na rust slikten we de aansluitingstreffer. Toen kregen we het een kwartier moeilijk tot Maarten Matthijs de derde goal maakte. Met onze formidabele fans in steun gaven we het niet meer uit handen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten