Voetbal 2de afdeling VV KSC Lokeren Temse

Voorzitter Hans Van Duysen: “Opnieuw aan de tekentafel”

Hans Van Duysen: “Ik wil nu vooral luisteren naar zo veel mogelijk mensen om dan de juiste beslissingen te nemen. Niet alleen sportief maar ook extrasportief.”

Hans Van Duysen: “Ik wil nu vooral luisteren naar zo veel mogelijk mensen om dan de juiste beslissingen te nemen. Niet alleen sportief maar ook extrasportief.”© Geert De Rycke

Sporting Lokeren Temse is er niet in geslaagd om de promotie naar eerste nationale te pakken. Voorzitter Hans Van Duysen was naar eigen zeggen slechts vijf minuten ontgoocheld. Hij kijkt al vooruit naar volgend seizoen.

Ivan Elegeert

“Ik heb voor aanvang van het seizoen nooit beweerd dat we moesten promoveren. Maar natuurlijk groeit die ambitie als je merkt dat het goed gaat. Vandaar de komst van een aantal nieuwe spelers onderweg. Vaak waren die ook gelinkt aan een trainer. Want uiteraard wil elke trainer wel eigen accenten leggen. En daar horen dan weer bepaalde spelers bij”, aldus de voorzitter. “Had men mij voor aanvang van het seizoen gezegd dat we tot de laatste speeldag zouden meestrijden voor een plaats in eerste nationale dan had ik daar meteen voor getekend. Uiteindelijk hebben we dat doel wel bereikt. Maar je weet natuurlijk ook dat het veel moeilijker wordt om in een opdracht te lukken als het echt moet. Dat is op Ninove bewezen.”

Van Duysen is niet iemand die achterom kijkt. “We moeten dus opnieuw aan de tekentafel. Met mensen van binnen de club maar ook met mensen van buiten de club gaan we kijken hoe we ons naar volgend seizoen moeten versterken. Want het is dit seizoen gebleken dat je in tweede nationale niet noodzakelijk spelers nodig hebt uit hogere reeksen.”

Urbain Spaenhoven

Wie er trainer wordt is ook nog niet duidelijk.

“We zijn voorlopig niet op zoek. Iedereen kent het verhaal van Urbain Spaenhoven. Als hij zelf met zijn papieren in orde raakt, is er in onze club zeker nog een rol voor hem weggelegd. Tot nader order werken we verder met Geert Dirinck en Danny Veyt. Ik heb hen gevraagd om de groep ook deze week nog eens te verzamelen voor een training en een gesprek. Ik wil nu vooral luisteren naar zo veel mogelijk mensen om dan de juiste beslissingen te nemen. Niet alleen sportief maar ook extrasportief. Want ik wil deze club ook financieel en organisatorisch gezond houden”, aldus de voorzitter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten