Pop-up met damesmode geopend achter Wiekevorsts kapsalon: “Eind juni maken we evaluatie”

Kjellie Vercammen combineerde haar kapperszaak eerder al met mode. Nu herlanceert ze het concept met medewerking van stagiaire Charlotte Schoovaerts.  

Kjellie Vercammen combineerde haar kapperszaak eerder al met mode. Nu herlanceert ze het concept met medewerking van stagiaire Charlotte Schoovaerts.  ©  Joren De Weerdt

Wiekevorst -

Achter kapsalon Hem & Haar Creaties in Wiekevorst opende recent Pand 19, een pop-upzaak met dameskleding en hippe accessoires. Zaakvoerster Kjellie Vercammen combineerde haar kapperszaak eerder al met mode. Nu herlanceert ze het concept met medewerking van stagiaire Charlotte Schoovaerts uit Bonheiden. De pop-up blijft al zeker tot eind juni open. Nadien volgt een evaluatie.

Kristof Van Rompaey

Kapster Kjellie Vercammen heeft haar zaak intussen al zes jaar op de Itegemseweg in Wiekevorst. Daarvoor had ze een kapsalon in Itegem. Ze maakte daar al de combinatie van haren knippen en kleding verkopen. Voor corona deed ze dat ook in Wiekevorst, maar door de maalstroom aan maatregelen en de beperkte ruimte in haar salon, besliste ze het kledingaanbod er even zo te laten.

Lege ruimte

Met medewerking van Charlotte Schoovaerts, een klant van het salon, kwam daar weer verandering in. “We hadden het over haar zoektocht naar een stageplaats als laatstejaars verkoop”, vertelt Kjellie. “Zo ontstond het idee om een leegstaande ruimte achter het salon in te richten als winkel die zij mee gaat runnen. Er moest nog geschilderd en behangen worden en er moesten nog rekken worden geplaatst. Dat ging snel. In vier weken tijd was alles klaar.”


 

 ©  Joren De Weerdt

Volgens Kjellie ging de kledingverkoop in het verleden behoorlijk vlot in haar zaak. Contacten met leveranciers had ze natuurlijk al. Tijdens de opening daagden zo’n honderd geïnteresseerden op. Ook de klanten van haar kapsalon reageren volgens de kapster zeer enthousiast. “Tot eind juni begeleid ik de stage van Charlotte. Nadien evalueren we hoe het verder kan en wat we eventueel kunnen verbeteren. Gaan we voort zoals we bezig zijn? Maken we er een soort van webshop van? Dat zal dan moeten blijken.”

Breed gamma

In het aanbod vind je dameskleding terug van maatje small tot xxl. Je vindt er ook schoenen, handtassen en tal van hippe accessoires. Het Belgische Terra di Siena is een van de populaire merken in de rekken. “We gaan voor een heel breed gamma. Zowel jonge mensen als zelfs hippe tachtigers vinden hier wel iets”, zegt Kjellie. “Onze naam is een verwijzing naar het huisnummer van de zaak, die achter het kapsalon ligt. Om die drempel letterlijk wat te verlagen, lanceren we binnenkort onze sociale media. We gaan er foto’s op posten van de collecties, zodat mensen vooraf al een idee hebben van waar ze zich aan kunnen verachten.”

Pand 19 is al zeker tot eind juni open op maandag, donderdag en vrijdag van 9 tot 17u, op dinsdag van 9 tot 12u en op zaterdag van 9 tot 15u. Charlotte loopt er wekelijks drie dagen stage.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Sportnieuws uit Heist-op-den-Berg