Trein ontspoord net buiten Wenen: minstens één dode en meerdere zwaargewonden

 

 ©  Handout OAMTC

Net buiten de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is maandag tijdens de avondspits een trein ontspoord. Volgens een woordvoerder van het Rode Kruis zijn daarbij één dode en meerdere gewonden gevallen, van wie drie zwaargewond. Zeker negen mensen liepen lichte verwondingen op.

Bron: Belga

De trein ontspoorde maandagavond rond 18 uur ter hoogte van het dorpje Münchendorf, ten zuiden van Wenen. Daarbij kantelden twee wagons. Een van de wagons stortte neer in een veld. Een tweede kwam tot stilstand op de zijkant van de berm naast de sporen.

Hoe de trein kon ontsporen, is nog onbekend.

Er waren ongeveer honderd passagiers aanwezig in de trein. De hulpdiensten rukten massaal uit, waaronder meerdere traumahelikopters. Enkele gewonden moesten overgevlogen worden naar het ziekenhuis.

Dodelijke treinongelukken zijn zeldzaam in Oostenrijk. In 2018 vonden wel twee grote ongelukken plaats in korte tijd. In april van dat jaar raakten 54 mensen gewond nadat twee treinen op elkaar botsten in Salzburg. Ook in februari 2018 kwamen twee treinen tot botsing. Bij dat ongeluk kwam een persoon om het leven en raakten 22 mensen gewond.

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  EPA-EFE

(sgg, adb)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten