Coens spreekt voorkeur voor Sammy Mahdi uit: “Walter De Donder heeft andere talenten”

Als het van Joachim Coens afhangt, wordt Sammy Mahdi zijn opvolger als voorzitter van CD&V. Dat heeft Coens in ‘De Cooke & Verhulst Show’ gezegd.

Coens benadrukte dat er zeker nog een verkiezing komt en dat meerdere personen kandidaat kunnen zijn. Toch sprak hij zijn steun alvast uit voor Sammy Mahdi, die volgens Coens meteen duidelijk maakte dat hij ambitie had. Hij stelde zich al kandidaat.

LEES OOK. Sammy Mahdi werpt zich meteen op als kandidaat-voorzitter bij CD&V: “Als ik het word, komt de kwestie-Beke op mijn bord” (+)

Walter De Donder overweegt zich ook opnieuw kandidaat te stellen, maar Coens ziet De Donder als een “typische burgemeester” en denkt dat “Sammy heel veel talenten heeft om dat nu te doen en Walter ook andere talenten heeft”. “De oproep moet nog gelanceerd worden. We zullen zien, misschien zijn er nog kandidaten, maar wie is nu het meest in beeld? Het is Sammy die dat echt goed gedaan heeft, met goede communicatie. Ik denk wel dat ik Sammy zou steunen”, aldus Coens.

LEES OOK. “Als Sammy het wil doen, zal hij het deze keer mogen doen”: hoe Mahdi al twee jaar klaar zat om CD&V te runnen (+)

(adb)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten