Voetbal 3de Provinciale A

Rune Declercq (SV Moorslede): “Als trein passeert, moet je erop springen”

Beselare-Moorslede: 1-1. Stevig kopduel tussen Yakhouba Camara en Rune Declercq.© Bart Vandenbroucke

Moorslede speelde 1-1 gelijk op Beselare en kan het zondag voor eigen publiek afmaken. Op voorwaarde dat het buur Beselare in het zand laat bijten. In het begin van de competitie verloren de jongens van T1 Renzo Demeulenaere op eigen veld van Beselare met 1-2.

Fons Vandewynckele

Met dat gelijkspel op Beselare bezorgde Moorslede zichzelf een mooi uitgangspositie. Met dank aan Rune Declercq die met een schitterende pegel de gelijkmaker scoorde. “Die bal kreeg ik uitstekend op mijn voet”, blijft de 26-jarige Moorsledenaar bescheiden. “Voor hetzelfde geld gaat mijn poging meters over. Deze keer zag ik tot mijn vreugde dat hij mooi de netten bol zette. De kans om komend weekend voor eigen volk de kers op de taart te zetten is niet gering.”

“Het klopt dat we in september met 1-2 verloren van Beselare, maar deze keer staat zoveel meer dan drie punten op het spel. Ik draai hier al tien jaar mee. Ik was amper zestien toen ik de eerste ploeg haalde. Hoewel er bij Moorslede nooit druk op de ketel zit, willen we zondag op ons kunstgras toch de klus kunnen klaren. Gemakkelijk zal het niet gaan. We zullen er vanaf de eerste minuut moeten staan en er vooral voor zorgen dat we niet op achterstand komen, want dan wordt het moeilijk. Dat we ons in het verleden nooit konden handhaven in tweede provinciale klopt, maar daarom gaan we nog niet passen als de kans op promotie zich opnieuw voordoet. Als de trein voorbijkomt, moet je erop springen”, besluit Rune Declercq. 

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten