Voetbal 3de provinciale A

Jonas D’Hellem (EVC Beselare): “Carrière afsluiten met promotie”

Beselare-Moorslede: 1-1. Stevig kopduel tussen Yakhouba Camara en Rune Declercq.

Beselare-Moorslede: 1-1. Stevig kopduel tussen Yakhouba Camara en Rune Declercq.© Bart Vandenbroucke

Jonas D'Hellem is aan zijn laatste minuten als voetballer bezig.

Jonas D'Hellem is aan zijn laatste minuten als voetballer bezig.© VDB

1 / 2

Beselare, dat dit seizoen een sterke thuisreputatie opbouwde, kwam tegen Moorslede niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Als de jongens van T1 Mike Dewitte naar tweede willen, is winnen op Moorslede een must.

Fons Vandewynckele

Beselare kwam dit seizoen sterker voor de dag voor eigen volk dan buitenshuis. Uitgezonderd Geluveld slaagden weinig ploegen erin om EVC voor eigen publiek te kloppen, maar Beselare hoeft na het gelijkspel tegen Moorslede nog niet te wanhopen. In het begin van de reguliere competitie gingen de rood-gelen ook op het veld van Moorslede met 1-2 winnen.

“Het zou schitterend zijn mochten we dat nog eens kunnen overdoen”, hoopt de 34-jarige Jonas D‘Hellem. “Zelf ben ik aan mijn laatste speelminuten bezig. Wegens mijn drukke job en omdat we in februari verrijkt werden met een tweede kindje, is het niet meer mogelijk om voetbal en mijn gezinsleven te combineren. Voetbal is altijd de rode draad in mijn leven geweest. Ik was amper zeventien toen ik met de eerste ploeg van Geluwe mocht debuteren bij de grote jongens. Ik kan straks op een geslaagde voetbalcarrière terugblikken. Het zou schitterend zijn mocht ik die kunnen afsluiten met een promotie.”

“Ik las vorig weekend in jullie krant dat sommige ploegen in de eindronde met de handrem op spelen. Wij doen daar niet aan mee. Op Moorslede gaan wij met zijn allen vol gas geven en daarna een feestje bouwen”, besluit Jonas D’Hellem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten