Grote razzia in Rome tegen vermoedelijke maffiosi van tak ‘ndrangheta uit Calabrië

 ©  Shutterstock

De Italiaanse politie heeft bij een grote razzia in Rome 43 vermoedelijke maffiosi en hun handlangers opgepakt. Zij zouden de afgelopen jaren in de Italiaanse hoofdstad een afdeling hebben opgericht van de ‘ndrangheta uit Calabrië, een van de grootste en meest gevreesde maffiaorganisaties. 

Bron: BELGA

Onderzoekers zeiden dinsdag dat de groep, geleid door twee bazen, actief was in verschillende delen van Rome, waaronder in restaurants, viswinkels en bakkerijen. Tegelijkertijd met de actie in de hoofdstad voerden antimaffia-eenheden ook huiszoekingen uit in de stad Reggio Calabria in de zuidelijke regio Calabrië. Daarbij werden 35 verdachten gearresteerd.

De ‘ndrangheta wordt beschouwd als de machtigste maffiagroep van Italië en een van de belangrijkste voor de drugshandel in Europa. President Nicola Zingaretti van de regio Lazio sprak van de “belangrijkste operatie tegen de ‘ndrangheta die ooit in Rome is uitgevoerd.”

De organisatie, gevestigd in Calabrië in de laarstip van Italië, besloot in de zomer van 2015 een officiële tak op te richten in Rome om “oorlog te voeren”, zoals een van de twee bazen zei in een afgetapt gesprek volgens het Italiaanse persbureau Ansa.

Behalve de arrestaties zijn in Rome 24 zaken, namelijk restaurants, cafés en viswinkels, in beslag genomen. De verdachten worden onder meer beschuldigd van lidmaatschap van een maffiaorganisatie, drugshandel, zware afpersing en illegaal wapenbezit.

Burgemeester Roberto Gualtieri van Rome noemde het politieoptreden op Twitter “een grote klap voor de georganiseerde misdaad” in de hoofdstad. De maffiosi hadden als doel de controle te krijgen over verschillende economische sectoren.

Aangeboden door onze partners