Na ‘instamom’ en ‘momfluencer’ is er nu ‘momster’: “Als ik aan hipster denk, denk ik aan Gent”

Rebekka Jeurissen wil dat jonge moeders zich hip kunnen blijven voelen tijdens de zwangerschap. ©  fvv

Gent -

Zwangerschapskledij die je zowel met als zonder bolle buik kunt dragen. Het klinkt wat bizar, maar dat is wat de Gentse Rebekka Jeurissen (32) met haar jonge merk Momster op de markt brengt. Hippe mama’s kunnen in haar pop-up in de Nederkouter terecht.

Lotte Ruysschaert

Met haar nieuwe kledingmerk voor zwangere vrouwen lanceert Rebekka meteen ook een nieuw begrip: Momster. Dat is een combinatie van ‘mom’ en ‘hipster’ en mag volgens Rebekka als een compliment worden beschouwd. “Momster is gegroeid uit de nood aan zwangerschapskledij die de vrouw zichzelf laat zijn. De meeste zwangerschapskledij staat vol bloemetjes of hartjes, maar je mag je ook nog jong en hip voelen tijdens de zwangerschap”, zegt Rebekka. (lees verder onder de foto)

Dezelfde jurk kan je zonder aanpassingen met of zonder bolle buik dragen. ©  if

En niet alleen tijdens de zwangerschap, want de kledij van Momster is zo gemaakt dat je die zowel met als zonder zwangere buik kan dragen. Zo kan een taillelint bij een jurk het verschil maken, net zoals een elastische band bij de rokken, die je naargelang de periode boven of onder je buik draagt. Er is ook een jurk waarbij je de voor- en achterkant kunt omwisselen. “We werken met een mix en match-systeem. De kleding is zo gemaakt dat mama’s er borstvoeding mee kunnen geven, maar de knopjes kan je niet zien aan de buitenkant.”

Slow fashion

Rebekka doet alles alleen. Ze ontwerpt, stond zelf model voor de fotoshoot (inclusief nepborsten en -buik want ze is nog niet zwanger geweest, red.) en neemt er alle paperassen bij. De eerste collectie is nog maar een week beschikbaar in de webshop. Een pop-up in de Nederkouter in mei, juni en oktober moet Gentenaars de kans geven om het merk te leren kennen. De locatie lag voor Rebekka voor de hand. “Als ik aan een hipster denk, denk ik automatisch aan Gent.” Een borstvoedingssticker op het raam toont aan dat dat is toegestaan in de winkel. (lees verder onder de foto)

 ©  if

De modewereld is voor de onderneemster niet onbekend. Ze werkte al in Madrid, New York en San Francisco voor merken zoals Calvin Klein, Intimissimi, Levis en Tommy Hilfiger. Met Momster wil ze weggaan van de massa-industrie in mode. “Ik doe aan slow fashion en gebruik voor 95 procent gerecycleerd materiaal. De kleding wordt gemaakt in Turkije.”

INFO: www.momster.eu, Nederkouter 11, 9000 Gent. Open van dinsdag tot zaterdag van 10 uur tot 18 uur. Op zondag van 11 uur tot 17 uur.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent