Borussia Dortmund geeft meer dan de helft van het Haaland-geld meteen uit aan nieuw toptalent van RB Salzburg

 ©  ISOPIX

Op de dag dat Borussia Dortmund de transfer van Erling Haaland naar Manchester City aankondigde, heeft de Duitse club meteen een versterking bekendgemaakt.

Vincent Van Genechten

De transfer van Haaland naar Manchester City, de club waar ook zijn vader Alf-Inge drie seizoenen speelde (2000-2003), hing al een tijdje in de lucht. De aanvaller was de voorbije 2,5 seizoenen bij Borussia Dortmund goed voor 85 goals in 88 wedstrijden. Dit seizoen zit de toekomstige ploegmaat van Kevin De Bruyne, die 60 miljoen euro zal kosten, aan 28 goals in 29 duels.

Haaland ruilde in januari 2020 RB Salzburg voor Dortmund, dat 20 miljoen euro neertelde. En nu doet Dortmund opnieuw zaken met de Oostenrijkse kampioen. BVB plukt er toptalent Karim Adeyemi weg. De 20-jarige aanvaller, dit seizoen goed voor 23 doelpunten en 8 assists, zal de club 38 miljoen euro plus bonussen kosten. Adeyemi heeft al drie caps en een goal voor Duitsland op zijn palmares.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Karim Adeyemi is een zeer getalenteerde, jonge Duitse international, die met zijn goede afwerking en ongelooflijke snelheid een waardevolle speler zal zijn in het offensief compartiment”, verklaart sportdirecteur Michael Zorc. “Hij is iemand die veel affiniteit heeft met BVB, hij supporterde voor zwart en geel toen hij jong was. Adeyemi besliste voor Borussia Dortmund te tekenen, ook al kreeg hij verschillende aanbiedingen uit de topcompetities.”

Aangeboden door onze partners